Nemzetközi Építészeti Nívódíjat nyert a Hotel Moments Budapest****

A FIABCI World Prix d’Excellence Awards díjátadón Heritage (Restoration / Conservation) kategóriában WORLD SILVER díjat nyert a Hotel Moments Budapest ****.  Az Andrássy út 8. szám alatt megnyitott szálloda egy mozgalmas múltú műemléképületben kapott helyet, melynek tereit  Nagy Csaba  vezetésével az Archikon csapata, míg a szálloda belsöépítészetét  Göde András  vezetésével a  Kroki  Stúdió, az étterem belöépítészetét az  Este'r Partners  gondolta újra. A projekt az  A8 Palace Hotel Zrt.  beruházásában épült.

A FIABCI World Prix d’Excellence Awards díjátadón Heritage (Restoration / Conservation) kategóriában WORLD SILVER díjat nyert a Hotel Moments Budapest ****.  Az Andrássy út 8. szám alatt megnyitott szálloda egy mozgalmas múltú műemléképületben kapott helyet, melynek tereit Nagy Csaba vezetésével az Archikon csapata, míg a szálloda belsöépítészetét Göde András vezetésével a Kroki Stúdió, az étterem belöépítészetét az Este'r Partners gondolta újra. A projekt az A8 Palace Hotel Zrt. beruházásában épült.

A Fény Mestere - Master of Light

 

A Fény Mestere 2017 – Borz Kováts Sándor Különdíjat és a megosztott A Fény Mestere 2017 – Fénytechnikai-tervezés Különdíjat kapta: Kéry Balázs, Markó András, Németh Tamás, Zengővári Béla – Rippl Lámpa, a Kaposvár vasútállomás műemléki helyreállításának egyedi lámpái

„A kaposvári vasútállomás műemléki felvételi épület eredeti belső világításáról kevés hiteles információt találtunk. Ezért az előképek és az analógiák értelmezése helyett modern, a mai kor igényeinek megfelelő lámpákat terveztünk. A prózai, funkcionális térvilágításnál többet szerettük volna elérni.”

felelős építésztervezők: Markó András | MÁV – MTF, Németh Tamás | MÁV – MTF

belsőépítészet: Kéry Balázs | Kroki Stúdió

épületvillamosság: Turi Ádám | MÁV – MTF

egyedi lámpa gyártó: Zengővári Béla | Zengővári Világítástechnikai Kft.

AAA.jpg

KÉRY BALÁZS AZ ÉV BELSŐÉPÍTÉSZE

2016-ban Az év belsőépítésze címet Kéry Balázs érdemelte ki a kaposvári Vasútállomás rekonstrukciójával"Az év belsőépítésze pályázat díjazásainak mindig volt valamilyen üzenete a szakma felé, és ezzel a díjazott munkával most is van, azaz a terek tisztaságának fontossága és korszerűsége. Ennek összhangja valósult meg ebben a tervben."

 

"A Kaposvári Vasútállomás felvételi épületének felújítása egy fontos állomás számomra, úgy érzem, egy kicsit haza is tervezhettem. Amikor kiderült a rekonstrukció ténye, az egész város felbolydult, mindenki az állomás története után kutatott, korabeli újságcikkeket adtak nekem, nekünk. A most megújúló épület jó példája a megbízó, az építészek és a belsőépítészek sikeres együttműködésének. Egy ilyen nagyléptékű feladat csak összeszokott és harmonikus munkával jöhet létre. És mi együtt álltunk esőben és gödörben." - mondta Kéry Balázs. 

az-ev-belsoepitesze5.jpg